Írjon nekünk!
Írjon nekünk!

Széchenyi 2020

Kedvezményezett neve: Stanc-Pack Kft.

A projekt címe: Integrált vállalatirányítási rendszer bevezetése a Stanc-Pack Kft.-nél

A szerződött vissza nem térítendő támogatási összege: 2 858 000 Ft

Igényelt kölcsön összege: 3 572 500 Ft

A projekt tartalmának bemutatása:

Az ERP rendszer bevezetésével pontosabb készletgazdálkodás, beszerzési folyamatok fejlesztése, valamint a számlázási és követeléskezelési folyamatok felgyorsítása a megvalósítani kívánt a cél.

Bevezetett modulok:

Telepített: CRM, beszerzés, logisztika, pénzügy, számvitel

A projekt befejezési dátuma: 2019.08.27.

A projekt azonosító száma: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2018-01397
SZÉCHÉNYI 2020

Kedvezményezett neve: STANC-PACK Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Üzleti környezet fejlesztése a Stanc-Pack Kft-nél

Szerződött támogatás összege: 22 615 825 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 70%

Projekt tartalmának bemutatása:

A Stanc-Pack Kft. munkatársai az elmúlt években egyedülálló tapasztalatra tettek szert a különböző kartonplasztból készült csomagolástechnikai termékek előállításával kapcsolatban. A Stanc-Pack Kft. jelenleg különösen erős piaci szereplőnek számít az egyedi kartonplaszt csomagolástechnikai termékek előállításában. Ez az egyedi ismeret és a Stanc-Pack Kft. munkahelymegtartó képessége biztosítja a hosszútávú foglalkoztatást. Az egyre növekvő kartonplaszt üzletág közelmúltbeli tapasztalatai azonban egyértelművé tették, hogy kapacitásnövelő beruházások és a gyártáshoz szükséges szellemi termékek megszerzése nélkül annak ellenére nem lehetséges az érdemi bővülés, hogy a meglévő ügyfelek is növekvő igényekkel jelentkeznek és egyébként is lenne lehetőség új ügyfelekkel bővíteni a portfoliót. Az eszközpark bővítése egyben a Stanc-Pack Kft. munkavállalói számára előnyösebb, rugalmas foglalkoztatást is biztosít.

A Stanc-Pack Kft. a pályázattal elérhető forrásokat elsősorban (i) kartonplaszt feldolgozását segítő tárgyi eszközök, gépek és berendezések beszerzésére, (ii) a kartonplaszt termék portfolió bővítését szolgáló ipari formatervezési minták saját tulajdonú megvásárlására, továbbá (iii) a kartonplaszt alapanyag és késztermék raktározásához szükséges és a StancPack által jelenleg bérelt ingatlanhoz kapcsolódó bérleti díj, valamint általános rezsi költségek finanszírozására fordítja. A pályázattal a tárgyi eszközök és ipari formatervezési minták beszerzésén túl elérhető egyéb források (bérleti díj, rezsi költségek támogatása) a Stanc-Pack Kft. állandó működési költségeinek átmeneti csökkentéséhez járulnának hozzá a felmerülő rezsi költségek és a bérleti díjak részleges finanszírozása útján.

Az egyedi kartonplaszt csomagolástechnikai termékek előállításának alapművelete a stancolás. A stancolás az alapanyagnak a tervek szerint készített kivágó forma (stancforma) felhasználásával történő kivágását jelenti a félkész- vagy késztermék előállítása céljából. Stancolással a megfelelő kivágószerszám segítségével szinte bármilyen forma kivágható a kartonplasztból és a hullámkartonból. A Stanc-Pack Kft. munkatársai ezt a műveletet jelenleg síkstancológépen, hengerstancon és tégelystancon végzik. A jelenlegi eszközpark azonban nem teszi lehetővé, hogy a növekvő és egyre változatosabb igényeknek megfelelő csomagolástechnikai termékeket állítsunk elő. Ezzel összefüggésben pedig szükségessé vált a jelenleginél nagyobb teljesítményű, több kapacitást biztosító, alacsonyabb költségek mellett üzemeltethető és hosszabb élettartamú stancgépek beszerzése. A pályázattal összefüggésben megvásárolt ML 1100 / ML 1500 billenő tégelystanc gépek olyan multifunkciós készülékek, amelyek nem kizárólag kartonplaszt alapanyagok feldolgozására alkalmasak, hanem kiválóan használhatóak a hullámkarton csomagolástechnikai termékek előállításához is. Ezért ezeknek az eszközöknek a beszerzése a kartonplaszt üzletág erősítésén kívül a Stanc-Pack Kft. termelésének rugalmasabbá tételét is szolgálja. Ezek a termelőeszközök a termékek választékát lényegesen bővítik, mert a jelenleginél sokkal többféle és különböző termék előállítása lenne lehetséges.

Az egyedi ipari kartonplaszt csomagolástechnikai termékek előállításának másik feltétele a tervezés, a műszaki rajz és minden egyéb olyan formatervezési minta saját tulajdonú megszerzése, ami a konkrét csomagolástechnikai terméket az adott körülmények között az ügyfél elvárásainak megfelelő módon előállíthatóvá teszi. A Stanc-Pack Kft. célja, hogy a gyártáshoz szükséges ipari formatervezési mintákat, terveket és egyéb szellemi alkotások saját tulajdonban tartsa. Ezért a Stanc-Pack Kft. a pályázattal elérhető forrásokat elsősorban a kartonplaszt üzletág fejlesztésére fordítja. Ezzel összefüggésben az új termelőeszközök gépek, berendezések beszerzése mellett a termék portfolió bővítését szolgáló ipari formatervezési minták, egyéb szellemi alkotások saját tulajdonú megszerzése történt.

Projekt befejezési dátuma: 2021.08.17.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-02604

Lépjen velünk kapcsolatba

Név

Telefonszám

E-mail

Tárgy

Üzenet

Kérjük, írja be a fenti CAPTCHA kódot!